Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Служба радиолошке и ултразвучне дијагностике

Од 1965. године служба је функционисала као Антитуберкулозни односно Пнеумофтизиолошки диспанзер. Од 2006. године по новој стратегији здравственог система претворена је у Службу радиолошке и ултразвучне дијагностике. Темеље садашње радиолошке службе поставила је покојна прим. др Мирјана Анђелић.
 

Начелник службе  је др Јела Алексић, специјалисте радиологије

Др Јела Алексић рођена 1965.године у Горњем Магнојевићу. У Бијељини је завршила основну и средњу школу. Медицински факултет  као и специјализацију из области радиологије завршила на Медицинском факултету у Београду.

Главни радиолошки техничар је Миља Калас, виши радиолошкитехничар.

Рођена је 1973. године у Сарајево гдје је завршила основно и средње образовање. Током 2000. године дипломирала на Вишој медицинској школи у Земуну смјер виши радиолошки техничар. У Дому здравља Бијељина заапослена од 2005. године. На мјесту главног радиолошког техничара Службе радиолошке и ултразвучне дијагностике је од 2009. године.

              Од опреме посједујемо рендген апарат, двије рендгенске цијеви  за стандардну графију и скопију.  Посједујемо апарат дигитални ортопан који омогућава најсевремније снимање доње и горње вилице. Рендген кабинет располаже и CR системом за дигитално развијање филмова чиме се може похвалити мали број домова здравља у нашој земљи. Имамо и PACS систем који омогућава архивирање, преглед и дистрибуцију рендгенских снимака.

У кабинету за ултразвучну дијагностику постоје два ултразвучна апарата на којима прегледе обављају специјалисти радиологије и љекари породичне медицине.

У склопу службе ради и мобилни мамограф, први те врсте у Босни и Херцеговини. Мобилни мамограф је купљен 2009.године и на њему се врше превентивна мамографска снимања жена како на подручју града Бијељина, тако и на другим Општинама широм Републике Српске. Значај мобилног мамографа је огромна јер се правилним превентивним прегледима смањује ризик од настанка најчешћег карцинома савременог доба код жена, а то је карцу+ином дојке.

Радно вријеме је сваког радног дана од 7.00 до 20.00 часова.

Контакт телефон: 055/415-290

 
Вијести

Вријеме