Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Служба хитне медицинске помоћи

Служба хитне медицинске помоћи је почела са радом 1984. године као Одсјек за хитну помоћ у саставу тадашње службе опште медицине Дома здравља Бијељина. Почетком 1994. године  служба се осамостаљује и јача кадровски те континуирано побољшава опремљеност. Крајем 2006. године служба прелази у нове, условније и функционалније просторије гдје се и сада налази. Током 2014. године служба се просторно шири на површину од око 500 квадратних метара чиме добијамо салу за реанимацију, салу за хируршке интервенције, просторију за дијагностику и друго.

Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља Бијељина, организациом рада, обезбјеђује пружање хитне медицинске помоћи у и изван установе коју покрива Град Бијељина континуирано у току 24 сата.

 

НАЧЕЛНИК СЛУЖБЕ

Прим.др Душко Миловановић, специјалиста опште медицине.

Рођен 1957. године. Основно образовање је завршио у Бијељини, а Гимназију у Београду. Завршио je Медицински факултет у Новом Саду, а специјализацију из области опште медицине на Медицинском факултету у Београду.  На пословима начелника Службе хитне медицинске помоћи налази се од краја 1993. године. Почетком 2014. године, од стране Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, додијељена му је титула примаријус. Функцију директора Дома здравља Бијељина обављао је од децембра 2016. године до јула 2020. године, након чега се враћа на функцију начелника Службе хитне медицинске помоћи.

 

ШЕФ ОДЈЕЉЕЊА УРГЕНТНЕ МЕДИЦИНЕ

Прим. др Срђан Мијатовић

Прим. др Срђан Мијатовић рођен је 1975. године у Бијељини гдје је завршио основно и средње образовање. Дипломирао је на Медицинском факултету у Новом Саду. Запослен у Дому здравља Бијељина од 2005. године. Завршио је едукацију из породичне медицине у Бања Луци 2008. године. Специјализацију из области ургентне медицине завршио на Медицинском факултету у Бања Луци 2012. године. На функцији замјеника директора Дома здравља Бијељина био од октобра 2008. године до јануара 2017. године. Од стране Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске 2018. године додијељен му је назив примаријуса. Ожењен, отац двоје дјеце.

 

Главна медицинска сестра: Гордана Гаврић

Рођена 1961. године у Тузли. Радила у Дому здравља Брчко у Служби хитне помоћи у периоду од 1980-1992. године. Од 1992. године прелази да ради у Дом здравља Бијељина, најприје у Школском диспанзеру, затим у Служби хитне медицинске помоћи а након завршене едукације из породичне медицине ради у Служби породичне медицине. На позицији главне сестре Службе хитне медицинске помоћи  је од септембра 2020. године.

 

Радно вријеме Службе хитне медицинске помоћи је од 00-24 часова.

Рад COVID/ARI амбуланти у склопу службе хитне медицинске помоћи је од 16.00 до 08.00 часова.

У стационарном дијелу располажемо најсавременијом медицинском опремом.
Када су санитетска  возила у питању служба располаже са седам возила са припадајућом опремом. Почетком 2015. године уз помоћ донација набављено је најсавременије санитетско возило са комплетном медицинском опремом (ЕКГ апарат, дефибрилатор, аспиратор и друго). У другој половини 2014. године добили смо најсавременији прилаз Служби хитне медицинске помоћи који ће корисницима омогућити лак долазак у службу.


Циљ Службе хитне медицинске помоћи је да се континуирано ради на едукацију и усавршавању особља у пружању хитне медицинске помоћи.

 

 

 

 


Вијести

Вријеме