Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Европска седмица имунизације
26.04.2017.
Европска седмица имунизације ће се одржати од 24-30 априла 2017. године.

Интензивна и широка имплементација програма имунизације у протеклих 30 година довела је до драматичног смањења болести и смрти због болести које се могу спречити вакцинацијом. Европски регион СЗО је цертифицирао polio-free у 2002. години а појава морбила у регији је смањена за више од 90% у периоду између 1993. и 2007. године.

Међутим, још треба да се уради. Готово 650 000 од 10,7 милиона беба рођених сваке године у европској регији не добијају комплетну серију од три дозе вакцине против дифтерије, тетануса и пертусиса у првој години живота; рањиве популације постоје у свим земљама.

Циљ Европске седмице имунизације је да подигне свест о значају имунизације и повећању обухвата популације вакцинацијом. Посебан фокус је стављен на активности према осетљивим деловима популације.

Слоган: "Спречи. Заштитити. Имунизуј" промовише основне поруку да је вакцинација сваког детета  важна да спречи болести и заштитити његов/њен живот. Током Европске седмице имунизације, свака земља учесница проводи активности које информишу и укључују циљну публику, те указују на изазове у вези са имунизацијом.

  
Вијести

Вријеме