Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Предавање у организацији Дома здравља Бијељина
17.06.2009.
Дана 15.6.2009. Дом здравља Бијељина организовао је предавање са темама: Пандемијски грип и Осврт на актуелну епидемију заушака на територији општине Бијељина.

Обје теме су изузетно актуелне с обзиром да је Свјетска здравствена организација 11.6.2009. донијела Одлуку о проглашењу VI фазе пандемије грипа, а 15.5.2009. Хигијенско-апидемиолошка служба Дома здравља Бијељина је пријавила Институту за заштиту здравља РС епидемију заушака.

     Предавачи су били Dr Зоран Дакић из Хигијенско-епидемиолошке службе и Dr Александра Радојчић, инфектолог, а говорили су о епидемиолошким карактеристикама, дијагностици, клиничкој слици и терапији пандемијског грипа и заушака.

 

       Ово је било треће по реду предавање у овој години у организацији Дома здравља Бијељина. Директор Дома здравља Бијељина Mr sci.med.dr Златко Максимовић је рекао да на овај начин Дом здравља Бијељина упознаје становништво са начинима заштите од ових обољења. Присутнима се обратио и директор Института за заштиту здравља Републике Српске Dr Слободан Станић који је похвалио Дом здравља Бијељина због организације манифестација здравствено-едукативног карактера намијењених широј популацији.

  
Вијести

Вријеме