Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Превентивни прегледи чланица УГ Отахарин
26.10.2020.
У Амбуланти за специјалистичке консултације из гинекологије организовани су превентивни гинеколошки прегледи чланица Удружена грађана Отахарин и Ромкиња.

 

Бесплатни  гинеколошки прегледи, за жене ромске популације из   Удружења грађана Отахарин и Ромкиња, организован је у  Дому здравља Бијељина, према ријечима Татјане Перић, главне сестре  Амбуланте за специјалистичке консултације из гинекологије.

Начелник Амбуланте  др Бојан Стевић, специјалиста гинеколог,  рекао је да Дом здравља Бијељина са  УГ Отахарин има добру сарадњу, те да поред оваквих активности, обавља се  и  едукација чланица.

„Наша Активност у промоцији здравља, показује добре резултате, а посебно што се прегледима одазивају и жене које више од пет година нису биле на прегледу", рекао је др Стевић.

Предсједник УГ Отахарин, Драган Јоковић истакао је да са Домом здравља Бијељина има одличну сарадњу, што доприноси подизању свијести о превенцији, те да се овакве акције проводе већ три године.

Предсједница Удружења Ромкиња, Сабира Хашимовић рекла је да се превентивним прегледима који су се проводили прошле године  код четири жене откриле промјене на дојци  и указала је на значај ових прегледа  у очувању здравља чланица.

„Дом здравља Бијељина је препознатљив по овим активностима, али због погоршања епидемиолошке ситуације, принуђени смо да све ове активности обуставимо док се не смири ситуација. Учинићемо све да максимално заштитимо све наше кориснике услуга, као и запослене у Дому здравља Бијељина" рекао је др Игор Новаковић, замјеник директора Дома здравља Бијељина.

Подршку у активностима превентивних прегледа, упутио је и градоначелник Мићо Мићић.

„Захваљујем се запосленим у дому здравља  и болници што воде  рачуна о здрављу наших суграђана. Активности на превентивним прегледима су веома значајне и Дом здравља Бијељина је препознатљив по томе. Такође, морам похвалити активности удружења која, заједно са здравственом установом и уз подршку Градске управе, раде на промоцији здравља", рекао је Мићић.

  
Вијести

Вријеме