Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Захвалност медицинском особљу у Семберији
12.11.2020.
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас приликом посјете Дому здравља у Бијељини да би Српска била у трауматичном периоду да није било ангажмана здравствених радника, због чега им је захвалан.


Додик је изразио задовољство што је данас имао прилику да подржи ову здравствену установу - тим који ради изразито захтјеван и изазован посао у којем показује хуману страну своје личности и струке.

"Ова установа показала се као једна од референтних у борби против вируса корона. Драго ми је што смо у ранијем периоду имали прилику да изградимо нову болницу, што је, сигурно, допринос укупном стању у здравству у граду", рекао је Додик.

 Додик је нагласио да ће здравствени радници, којима је захвалан, имати подршку. "Разговараћемо о томе на који начин да додатно обезбиједимо материјалне претпоставке за њихов рад. Република је учинила све да обезбиједи довољно материјала у борби против COVID 19. Имамо вишемјесечне залихе одређених основних материјала, али свакако да је то потребно занављати и гледати и уважавати нове праксе које чујемо у свијету и што хитније их примјењивати овдје, како би били ефикасни", истакао је Додик.

Он је указао да би Република Српска сигурно била у једном трауматичном периоду да није било самопријегора и ангажмана здравствених радника, који нису ни питали за личне позиције. "Неки од њих по неколико мјесеци нису видјели своје породице, немају ни одмора ни било коју другу могућност за бављење неким животним стварима, али, свакако, они су овдје, од њих зависимо, у њих гледамо са доста наде и желимо да будемо дио помоћи овом тиму, који је овако диван", рекао је Додик.

Директор Дома здравља Бијељина, прим. др Данијела Ђукин поносна је што је другу по величини јавну здравствену установу у Републици Српској посјетио, како је рекла, највећи визионар Српске - српски члан Предсједништва БиХ.

"Сада када је здравстевени систем на удару, он је препознао гдје треба да дође. Осјећам огромну срећу зато што данас могу да угостим и њега и градоначелника Бијељине Мићу Мићића", рекла је Ђукинова.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да Дом здравља Бијељина чини огромне напоре у посљедњих седам-осам мјесеци. "Они су хероји овог времена, њима треба огромна помоћ. Све ћемо учинити да сачувају здравље, од којег ништа није прече. Ми из Градске управе дали смо више од два милиона КМ у посљедњих пет-шест мјесеци као помоћ и Дому здравља и Болници", рекао је Мићић.

Мићић је истакао да се посљедња одлука града односи на издвајање 200.000 КМ за здравствене раднике лично - да им се мало побољша плата јер су то заслужили. Он је на крају апеловао да грађани поштују мјере и чувају здравље.

  
Вијести

Вријеме