Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
ПРЕС у Дому здравља Бијељина
24.11.2020.
Епидемиолошка ситуација на подручју и даље је неповољна, што потврђују бројеви особа позитивбих на вирус корона.

 

Обесхрабрује и број хоспитализованих у ковид болницама, као и број болесника на респираторима.

Молимо грађане да поштују епидемиолошке мјере, јер то је најбољи начин да се заштитимо од инфекције", рекао је др Младен Грујичић, епидемиолог  и додао да је на подручју Града Бијељина тренутно 1.086 активних случајева позитивних на вирус корона, од којих је 69 дјеце школског узраста, док је под надзором 2.678.

Директор Дома здравља Бијељина, прим. др Данијела Ђукин, најавила је да сутра почиње вакцинација против сезонског грипа.

„Грађани су показали огромно  интересовање и већ првог дана заказани су термини за цијелу седмицу. Добили смо 1.000 доза вакцина које је обезбиједио Фонд здравственог осигурања Републике Српске за одређене категорије становништва, које су бесплатне, а обезбиједили смо и довољне количине вакицина за комерцијалну употребу и ако буде потребе за додатним количинама оне ће бити наручене. Цијена комерцијалне вакцине је 26 КМ, вакцинације се врши од 07:00 до 17:00 часова и термин се мора заказати на број телефона 055/145-150", рекла је др Данијела.

Такође је појаснила да вакцинација против сезонског грипа не штити и од вируса корона, те да је не могу примити грађани који имају температуру, они који су у изолацији и позитивни на корона вирус као ни они који су били позитивни на корону мјесец дана након прележане болести.

„ Молимо грађане да не долазе самоиницијативно и праве редове испред КОВИД/АРИ/ИЛИ амбуланти. Обавезна је процедура јављања породичном љекару и заказивање прегледа, као и евентуалног тестирања.

Заказивање прегледа у Служби породичне медицине се обавља преко Тимова породичне медицине позивом на број 055 415-222 опција број тима.

Уколико пацијенти не успију да остваре комуникацију са породичним љекаром/тимом, постоји могућност да позову на број 055 415-222 опција 0.

Такође, пацијентима је на располагању и број мобилног телефона 065 560-859, на који грађани могу добити потребне информације из Службе породичне медицине", рекла је прим. др Данијела Ђукин, додавши да је ова телефонска линија доступна сваким даном од 07:00 до 20:00 часова.

  
Вијести

Вријеме