Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Посјета директора Института за јавно здравство РС Дому здравља Бијељина
27.04.2021.
Данас је Дом здравља посјетио директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић.

 

Након одржаног састанка са директорицом Дома здравља,  Зељковић је обишао  вакцинални пункт и за медије истакао  да је ово један од првих вакциналних пунктова у Републици Српској са веома великим капацитетом могућности вакцинације на дневном нивоу.

Такође је изјавио да  се Република Српска суочава  са тешком епидемиолошком ситуацијом већ дужи период и да смо тренутно  у периоду стабилизације. Република Српска је тренутно у другој  фази вакцинације особа старијих од 65 година и особа са хроничним обољењима, а у току су припреме уласка у фазу три, вакцинације особа са већим бројем дневних контаката.

Он је захвалио свим здравственим радницима Републике Српске, за које је рекао да предузимају надљудске напоре да организују, прије свега, процес вакцинације поред свакодневне реорганизације редовног рада прилагођеног тренутној епидемиолошкој ситуацији.

Директорица Дома здравља Бијељина прим. др Данијела Ђукин новинарима је након састанка са Зељковићем рекла да је од марта прошле године сарадња са Институтом одлична и свакодневна. Она је истакла да је Дом здравља до сада вакцинисао 3.500 људи првом дозом вакцине, а да је ревакцинисано више од 2.500 становника при чему није било нежељених последица вакцинације ни ревакцинације. Директорица је изјавила да  Дом здравља Бијељина почетком идуће седмице очекује вакцине које су јуче у великом контигенту стигле у Републику Српску, те да нема разлога за забринутост.

  
Вијести

Вријеме