Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМУ АКТУЕЛНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ НОВОГ ТАЛАСА ВИРУСА COVID-19 КАО И ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ
20.08.2021.
Данас је у Дому здравља Бијељина одржана конференција за медије поводом тренутне епидемиолошке ситуације на територији Града Бијељина.

 

Директорица Дома здравља Бијељина је похвалила све запослене у Вакциналном центру на истинској борби против COVID 19.

Разлог данашњег обраћања медијима је погоршанa епидемиолошкa ситуацијa. На основу испитивања која су спроведена, закључено је да у мјесецу јуну и јулу није било ни једног позитивног, док је у последњој недељи број позитивних двоцифрен.

Директорица је изјавила да је дошло до масовног опуштања становништва Града Бијељина, умјесто до масовне вакцинације. Такође је истакла да је ситуација забрињавајућа и да се улази у четврти талас COVID-a 19. Скренута је пажња свим грађанима  Града Бијељина да носе маске, да воде рачуна о личној хигијени као и да смање социјалне контакте.

Поред свих похвала рада ове установе, здравствени радници и директорица прим. др Данијела Ђукин желе да позову становништво да се одазову масовној вакцинацији коју организује ова установа. Масовна вакцинација траје од 15. јуна и становништво свако јутро може доћи да се вакцинише у периоду од 7.30 до 12.30 и да бира којом вакцином жели да се вакцинише. Са поносом је директорица истакла да је вакцинисано 17.000 становника првом дозом, док је 13.800 становника и ревакцинисано. Важно је рећи да се после примања друге дозе вакцине, добија сертификат  са QR кодом.

 

Овим путем наглашавамо  да се становништво које је вакцинисано у Србији, јави свом породичном љекару и донесе потврду како би било евидентирано у систем о вакцинацији.

 

Директорица се захвалила медијима што су све вријеме пратили рад Вакциналног центра Дома здравља Бијељина.
 
Вијести

Вријеме