Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
ВАЖНО ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА ПАЦИЈЕНТЕ
11.01.2022.
Поштовани корисници здравствених услуга Дом здравља Бијељина, обавјештавамо Вас да усљед погоршања епидемиолошке ситуације

 

и интезивног ширења акутних респираторних инфекција све своје расположиве капацитете усмјеравамо у превенцију и одговор на ширење поменутих инфекција (по препорукама Министарства здравља и социјалне заштите РС).

Због погоршања епидемиолошке ситуације која је наступила након новогодишњих и божићних празника, како бисмо избјегли дуготрајно чекање и оптерећење здравствених радника, препоручујемо да ако имате клиничке симптоме (повишену температуру, хуњавица, кихање, болови у мишићима) да телефонски контактирате свог породичног доктора или замјенски тим да бисте добили даље инструкције и ријешили административне обавезе (тестирање, потврде, дознаке и слично).

О времену и резултатима тестирања бићете обавијештени од стране Хигијенско-епидемиолошке службе.

Уколико је резултат позитиван савјетујемо да се јавите телефонски породичном љекару или замјенском тиму како бисте добили даље инструкције. Ово упутство се односи и на пацијенте који су самостално урадили брзи тест чији је резултат позитиван.

Након тога уколико имате лакшу клиничку слику наша препорука је да:

  • останете у својим кућама и изолујете се
  • узимате симптоматску терапију (топли напици, витамин Ц, витамин Д3 и цинк),
  • за повишену тјелесну температуру можете узети бруфен или парацетамол према препорукама за вашу доб и
  • да будете у телефонском контакту са вашим породичним љекаром.

Уколико повишена температура траје дуже од 3 (три) дана позовите вашег породичног доктора телефоном да добијете даље инструкције.

МОЛИМО ВАС ДА НЕ УЗИМАТЕ АНТИБИОТИКЕ САМОИНИЦИЈАТИВНО!

Умјерено тешка и веома тешка клиничка слика захтијевају преглед и лијечење од стране доктора.

Радно вријеме Ковид амбуланти је  сваким даном од 07.00 до 20.00 часова а након тог периода особе са тегобама могу се јавити у Службу хитне медицинске помоћи.

Пацијенти Амбуланте за специјалистичке конслултације из педијатрије са тегобама и клиничким сликама акутуних респиратоних инфекција, анамнестичким подацима о могућој изложености корона вирусу свој долазак у Ковид/АРИ амбуланту за дјецу/ученике од 0-6 година  најављују телефонским путем на број 055/415-230.

Дјеца за вакцинацију прегледаће се само у првој смјени.

Напомињемо да је ношење заштитне маске и држање дистанце обавезно у нашој установи, те вас молимо да поштујете препоручене мјере, штитећи себе и друге око вас.

  
Вијести

Вријеме