Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Конференција за медије Дома здравља Бијељина
09.11.2023.
Менаџмент Дома здравља Бијељина, Управни одбор и синдикалне организације Дома здравља Бијељина, одржали су данас конференцију за медије, путем које су информисали јавност о неизвршењу обавеза Градске управе Града Бијељина према Дому здравља Бијељина.

Прим. др Данијела Ђукин је истакла да и поред вишемјесечних напора и апела које је менаџмент Дома здравља Бијељина упутио према Градској управи Града Бијељина у циљу исплате средстава које су према закону обавезни исплатити Дому здравља Бијељина, нису уродили плодом и Град Бијељина до сада није измирио своје обавезе.

Укупан износ доспјелог дуга Градске управе Бијељина према Дому здравља Бијељинадо данашњег дана износи 861.499,97 км и додатних 250.00,00 км које су требале бити исплаћене за потребе реконструкције 26 секторских амбуланти. Овај дуг је акумулиран још из претходних година, гдје је дуг из 2021. године 14.000 км, из 2022. године 300.000 км и за 2023. годину око 549.000 км. Уколико се настави овакав однос Градске управе Града Бијељина према Дому здравља Бијељина, до краја 2023. године дуг ће износити преко милион конвертибилних марака.

Недостатак ових средстава у буџету Дома здравља Бијељина сигурно ће угрозити пословање установе и то ће се одразити на штету корисника услуга Дома здравља Бијељина кроз нарушавање доступности здравствене заштите због немогућности финансирања. Град Бијељина, као оснивач Дома здравља Бијељина и неко ко је одговоран за функционисање примарне здравствене заштите, због неизвршења својих обавеза ће угрозити функционисање Дома здравља Бијељина, а што ће се одразити директно на здравље становника цијеле регије.

Менаџмент Дома здравља Бијељина, још једном апелује на Градску управу Града Бијељина да што хитније дозначе средства која дугују овој здравственој установи јер нема разлога да средства која су планирана буџетом Града Бијељина за примарну здравствену заштиту не буду исплаћена. У супротном, 120 000 корисника услуга Дома здравља Бијељина неће моћи добити тражену квалитетну и доступну здравствену заштиту.

  
Вијести

Вријеме