Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Обиљежен Свјетски дан борбе против дијабетеса
13.11.2023.

“Предухитримо дијабетес шетњом” симболични је назив акције коју је Дом здравља Бијељина организовао данас поводом обиљежавања Свјетског дана борбе против дијабетеса 14. новембра.

"Шетњом од централне зграде Дома здравља, кроз градски парк до Центра за културу, здравствени радници су жељели да личним примјером укажу на значај физичке активности и свакодневне шетње као једног од најједноставнијих начина превенције настанка дијабетеса. Дијабетес је једно од најмасовнијих незаразних обољења у свијету, статистички подаци говоре да 1 од 10 одраслих особа на свијету болује од дијабетеса. Скоро једна трећина од ових обољелих нема постављену дијагнозу, а самим тим ни адекватну терапију што доводи до бројних компликација ове болести. Наш задатак је да покушамо да спријечимо настанак дијабетеса кроз промоцију здраве исхране, физичке активности, регулисање тјелесне тежине и слично. Такође, активно радимо на откривању непрепознатих симптома дијабетеса, у оквиру плана превенције масовних незаразних обољења, кроз редовне превентивне прегледе у свакодневном раду у амбуланти породичне медицине" навео је др Зоран Василић, шеф Одјељења за промоцију здравља и превенцију болести Дома здравља Бијељина.

У периоду од 12:00 до 14:00 часова на нашем пункту испред Центра за културу могли су се обавити превентивни љекарски прегледи, савјетовање о дијабетесу, мјерење крвног притиска и нивоа шећера у крви. Око 200 наших суграђана је искористило прилику да провјери своје здравље, а оним пацијентима који су у ризику од настанка дијабетеса или су им измјерене повишене вриједности глукозе су бесплатно подијељени и апарати за мјерење шећера у крви.

  
Вијести

Вријеме