Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Обиљежен 20 март. Свјетски дан оралног здравља
20.03.2024.

Служба превентивне, дјечије и опште стоматологије у сарадњи са Центром за промоцију здравља и превенцију болести, повреда и стања Дома здравља Бијељина данас 20.03.2024. године на Тргу краља Петра И Карађорђевића у периоду од 10 до 12 часова обиљежила је Свјетски дан оралног здравља.

 

Разговором са грађанима и малишанима из дјечијег вртића "Чика Јова Змај" о значају оралног здравља, значају редовних превентивних прегледа код стоматолога, правилном прању зуба, као и о факторима ризика за настанак обољења зуба и усне дупље указано је важност овог све већег здравственог проблема у популацији.

Свим заинтересованим грађанима, подијељен је и здравствено-промотивни материјал, а малишанима који су на својеврстан начин употпунили обиљежавање Свјетског дана оралног здравља, након разговора и демонстрације правилног четкања зуба, подијељене су четкице.

Изјаве за медије у име Дома здравља Бијељина дали су др Ивана Дмитрук Миљевић, доктор стоматологије-специјалиста превентивне и дјечије стоматологије, др Корана Ристић, доктор стоматологије, као и др Зоран Василић, начелник Центра за промоцију здравља и превенцију болести, повреда и стања.

 



 
Вијести

Вријеме