Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Служба радиолошке и ултразвучне дијагностике

Од 1965. године служба је функционисала као Антитуберкулозни односно Пнеумофтизиолошки диспанзер. Од 2006. године по новој стратегији здравственог система претворена је у Службу радиолошке и ултразвучне дијагностике. Темеље садашње радиолошке службе поставила је прим. др Мирјана Анђелић.
 

Начелник службе  је др Јела Алексић, специјалисте радиологије.

Др Јела Алексић рођена 1965. године у Горњем Магнојевићу. У Бијељини је завршила основну и средњу школу. Медицински факултет  као и специјализацију из области радиологије завршила на Медицинском факултету у Београду.

Главни радиолошки техничар је Миља Калас, виши радиолошки техничар.

Рођена је 1973. године у Сарајеву гдје је завршила основно и средње образовање. Током 2000. године дипломирала на Вишој медицинској школи у Земуну, смјер виши радиолошки техничар. У Дому здравља Бијељина запослена од 2005. године. На мјесту главног радиолошког техничара Службе радиолошке и ултразвучне дијагностике је од 2009. године.

              

 

Одговорна сестра Службе радиолошке и ултразвучне дијагностике је Биљана Радић

Биљана Радић рођена је 28.12.1968. године у Бијељини. Средњу медицинску школу завршила је у Бијељини.У Дому здравља Бијељина запослена је од 1990. године. У јануару 2012. године завршила Факултет здравствених студија Универзитета Бијељина, студијски програм сестринство. Удата, мајка једног дјетета.


 Служба радиолошке и ултразвучне дијагностике користила је простор који је припадао ЈЗУ Болница "Свети Врачеви" Бијељина. У мају 2018. године служба је почела да ради у новом објекту. Поред постојеће дијагностичке опреме  (ортопан за панорамско снимање вилица, дензитометар, зубни рендген, класични рендген) извршена је набавка стационарног мамографа и савременог дигиталног рендген апарата за конвенционалну радиографију. Нови објекат располаже са двије рендген сале, два кабинета за ултразвук и кабинетом за остеодензитометрију. Нови простор и опрема омогућили су побољшање услова рада а прије свега пружање квалитетнијих услуга нашим корисницима.

Од опреме посједујемо два рендген апарата, два мобилна дигитална РТГ уређаја и стационарни мамограф.  Дигитални ортопан омогућава најсавремније снимање доње и горње вилице. Рендген кабинет располаже и CR системом за дигитално развијање филмова. Имамо и PACS систем који омогућава архивирање, преглед и дистрибуцију рендгенских снимака.

У кабинету за ултразвучну дијагностику постоје два стационирана ултразвучна  као и два мобилна ултразвучна апарата на којима прегледе обављају специјалисти радиологије и љекари породичне медицине.

У склопу Службе ради и мобилни мамограф којим се  врше превентивна мамографска снимања жена како на подручју Града Бијељина, тако и у другим Општинама широм Републике Српске. 

Радно вријеме Службе радиолошке и ултразвучне дијагностике је сваког радног дана од 07.00 до 20.00 часова. Субота и недеља нерадни дани.

Контакт телефон: 055/415-290

 

 
Вијести

Вријеме