Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Служба хитне медицинске помоћи

Служба хитне медицинске помоћи је почела са радом 1984. године као Одсјек за хитну помоћ у саставу тадашње службе опште медицине Дома здравља Бијељина. Почетком 1994. године  служба се осамостаљује и јача кадровски те континуирано побољшава опремљеност. Крајем 2006. године служба прелази у нове, условније и функционалније просторије гдје се и сада налази. Током 2014. године служба се просторно шири на површину од око 500 квадратних метара чиме добијамо салу за реанимацију, салу за хируршке интервенције, просторију за дијагностику и друго.

Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља Бијељина, организациом рада, обезбјеђује пружање хитне медицинске помоћи у и изван установе коју покрива Град Бијељина континуирано у току 24 сата.

 

 НАЧЕЛНИК СЛУЖБЕ

 др Славиша Митровић, специјалиста ургентне медицине.

Др Славиша Митровић рођен је 25.12.1984. године у Бијељини. Основну школу “Петар Кочић”  завршио у Броцу. Средњу медицинску школу завршио у Бијељини. Медицински факултет завршио на Медицинском факултету у Фочи Универзитета у Источном Сарајеву 2010. године. Специјалистичке студије ургентне медицине завршио на Медицинском факултету у Бања Луци 2017. године. Запослен у Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља Бијељина од 10.01.2011.године. Ожењен, отац двоје дјеце.

 

ШЕФ ОДЈЕЉЕЊА УРГЕНТНЕ МЕДИЦИНЕ

Прим. др Срђан Мијатовић

Прим. др Срђан Мијатовић рођен је 1975. године у Бијељини гдје је завршио основно и средње образовање. Дипломирао је на Медицинском факултету у Новом Саду. Запослен у Дому здравља Бијељина од 2005. године. Завршио је едукацију из породичне медицине у Бања Луци 2008. године. Специјализацију из области ургентне медицине завршио на Медицинском факултету у Бања Луци 2012. године. На функцији замјеника директора Дома здравља Бијељина био од октобра 2008. године до јануара 2017. године. Од стране Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске 2018. године додијељен му је назив примаријуса. Ожењен, отац двоје дјеце.

 

Главна медицинска сестра: Гордана Гаврић

Рођена 1961. године у Тузли. Радила у Дому здравља Брчко у Служби хитне помоћи у периоду од 1980-1992. године. Од 1992. године прелази да ради у Дом здравља Бијељина, најприје у Школском диспанзеру, затим у Служби хитне медицинске помоћи а након завршене едукације из породичне медицине ради у Служби породичне медицине. На позицији главне сестре Службе хитне медицинске помоћи  је од септембра 2020. године.

 

Радно вријеме Службе хитне медицинске помоћи је од 00-24 часова.


У стационарном дијелу располажемо најсавременијом медицинском опремом.
Када су санитетска  возила у питању служба располаже са седам возила са припадајућом опремом. Почетком 2015. године уз помоћ донација набављено је најсавременије санитетско возило са комплетном медицинском опремом (ЕКГ апарат, дефибрилатор, аспиратор и друго). У другој половини 2014. године добили смо најсавременији прилаз Служби хитне медицинске помоћи који ће корисницима омогућити лак долазак у службу.


Циљ Службе хитне медицинске помоћи је да се континуирано ради на едукацију и усавршавању особља у пружању хитне медицинске помоћи.

 

 

 

 


Вијести

Вријеме