Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Амбуланта за специјалистичке консултације из педијатрије

 

Амбуланта за специјалистичке консултације из педијатрије је специјалистичка служба Дома здравља Бијељина која обезбјеђује здравствену заштиту дјеце узраста од 0-6 година, а на захтјев доктора породичне медицине и здравствену заштиту школске дјеце.

Начелник:
 Др Стојанка Шкорић-Специјалиста педијатрије

                          

Др Стојанка Шкорић рођена је 28.11.1965. године у Бијељини. Основу школу завршила је 1980. године у Батковићу. Гимназију “Филип Вишњић” медицински смијер завршила је у Бијељини 1984. године. Медицински факултет завршила је 1992. године на Универзитету у Новом Саду. Радни однос започела је у Дому здравља у Бијељини 1993. године, као љекар опште праксе. Специјализацију из педијатрије завршила је 2001. године на Институту за мајку и дијете у Новом Београду, и од тада ради у Амбуланти за специјалистичке консултације из педијатрије. 2013. године завршила је субспецијализацију из Исхране здравих и болесних људи на Медицинском факултету у Новом Саду. У Заводу за психоговорне поремећаје и патологију говора у Београду завршила је едукацију у трајању од једне године. Семинар из области ултразвука у педијатријској радиологији, завршила је 2006. године у ДК у Београду. Стручно усавршавање је допунила на међународним конгресима и семинарима из области педијатрије и исхране.

 Главна сестра:
 Биљана Марјановић – Медицинска сестра

Рођена 1978.године у Кладњу. Средњу медицинску школу завршила у Бијељини, а Колеџ здравствене његе у Бијељини 2012. године. У Дому здравља Бијељина запослена је од 1998.године.

 Дјелатност службе.
Путем мјера и активности које спроводи обезбеђење очување и унапређење здравља дјеце и омладине у сарадњи са другим службама и широм друштвеном заједницом.
Обезбјеђује здравствену заштиту активно и клиничко болесног (прегледи и лијечење болесне дјеце).

Обезбјеђује кроз савјетовалиште за здраву дјецу праћење раста, развоја, рано откривање поремећаја, њихово благовремено лијечење, корекцију.  
Ради на превенцији и контроли заразних и незаразних болести

Радно вријеме Амбуланте за специјалистичке консултације из педијатрије је радним данима од 07.00 до 20.00 часова и суботом од 07.00 до 15.00 часова.

Контакт телефон: 055/415-230

 

 

 
Вијести

Вријеме