Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Отворена новоизграђена амбуланта породичне медицине у општини Доњи Жабар
14.10.2015.
Данас је, у присуству министра здравља и социјалне заштите, директора Дома здравља Бијељина и начелника општине Доњи Жабар, отворена новоизграђена амбуланта породичне медицине. У овој општини је и до сада функционисала амбуланта породичне медицине у оквиру Дома здравља Бијељина али у старом и неусловном простору за обављање медицинске праксе.

Др Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске је рекао да је ово једна у низу амбуланти које су у протеклом периоду изграђене, опремљене или реконструисане и сигурно је да ће за ову општину значити много, а министарство здравља и социјлане заштите оваквим дјеловањем чини здравствену заштиту једнако доступном и квалитетном свим грађанима Републике Српске. Министар је грађанима Доњег Жабара пожелио да амбуланту што мање користе за лијечење а више за превенцију болести. Ресорно мнистарство је за изградњу ове амбуланте обезбједило 70% средстава, а остатак је обезбједила општина, што укупно чини око 159000 км.

Начелник општине Доњи Жабар, Жељко Марјановић, приликом отварања амбуланте је рекао: "Овај дан је посебан за општину Доњи Жабар јер је данас дан општине и крсна слава, а добили смо и нову амбуланту породичне медицине што представља велики инфраструктурни објекат за ову општину. За 4000 становника ове општине ово представља велико унапређење квалитета пружене здравствене услуге, док је у наредном периоду план да се повећа обим здравствених услуга."

"Користим прилику да свим становницима општине Доњи Жабар честитам дан општине и крсну славу и мислим да нема бољег начина за то него што је отварање нове амбуланте породичне медицине Дома здравља Бијељина. Особље запослено у овој амбуланти породичне медицине, у новом простору и са новом опремом, ће имати све услове да пружа здравствену заштиту становницима Доњег Жабара", рекао је доц. др Златко Максимовић, директор Дома здравља Бијељина.

 



 
Вијести

Вријеме