Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Одлазак дјеце на Јахорину
19.08.2016.
Дом здравља Бијељина је по пети пут дио пројекта, заједно са Министарством здравља и Фондом здравствене заштите Републике Српске, боравка дјеце са територије града Бијељина на Јахорини, која имају проблеме са својом тјелесном тежином, а чији је циљ превентивно дјеловање у спречавању могућих каснијих обољења.

"Задовољство ми је да је Дом здравља Бијељина по пети пут дио пројекта који значи десетодневни бесплатан боравак наше дјеце са подручја града Бијељина на Јахорини који је замишљен као мала школа здравља. Ради се о дјеци која имају проблема са тјелесном тежином, која су дјелимично гојазна, те је циљ замишљене едукације и других активности које ће се проводити на Јахорини, да се дјелује превентивно, да се та тјелесна маса смањи, јер је гојазност битан фактор у настанку кардиоваскуларних обољења у каснијем периоду живота. Дом здравља Бијељина у свом стручном кадру посједује педијатра кардиолога примаријуса др Снежану Симић Перић, која је, уједно, и вођа ове групе и која ће све вријеме бити присутна на Јахорини и, свакако, надзирати поменуто едукативно дјеловање. Дом здравља Бијељина ће и у наредном периоду, као што је то чинио и до сада, проводити многе активности, како уз сарадњу и помоћ Министарства здравља и Фонда здравствене заштите Републике Српске, тако и у властитој организацији", изјавио је др Златко Максимовић, директор Дома здравља у Бијељини.

Прим. др Снежана Симић Перић је истакла велику захвалност др Златку Максимовићу на томе што је препознао значај овог пројекта, који подразумијева, прије свега, превенцију у настанку многих обољења, а чији је циљ радити на побољшању општег здравља младе популације као нужне претпоставке стрварања радно способних радних људи у каснијемживотном добу. У том циљу, у раду на Јахорини ће учествовати кардиолози, педијатри, медицинске сестре, психолози и нутриционисти", објаснила је др Снежана Симић Перић.

  
Вијести

Вријеме