Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Отворен још један објекат Дома здравља Бијељина
29.12.2016.

Директор Дома здравља Бијељина Златко Максимовић данас је, са сарадницима, свечано отворио нову зграду централне стерилизације, централног вешераја и просторије за смјештај хемикалија, изграђену властитим средствима ове здравствене установе од 200.000 КМ.

"Зграда је површине 200 квадратних метара, а као што се и види, урађена је према свим стандардима. У Дому здравља Бијељина више не постоје, и то се јасно види, старе зграде. Све су, као и амбуланте породичне медицине, или нове или су у потпуности реновиране", рекао је Максимовић новинарима.

Он је навео да је данас истиче његов мандат, те да ће на Скупштини града бити именован нови вршилац дужности директора ове здравствене установе.

Он је подсјетио да је по доласку на мјесто директора Дома здравља затекао губитак од скоро два милиона КМ, а да данас оставља плус по том питању од скоро пет милиона КМ.

Максимовић је додао да је за његовог мандата отворено 25 нових амбуланти породичне медицине, саграђено преко 4.000 у потпуности нових квадрата, те да је све остало у потпуности реновирано.

Говорећи о опреми, Максимовић је навео да је набављана од реномираних произвођача те да су начелници амбуланти све што су тражили од опреме правовремено и добијали.

"Подијељено је више од 50 специјализација докторима, али је и много тога још што је улагано у људске ресурсе, првенствено везано за сектор за квалитет гдје смо први уводили разне стандарде, добили оскар квалитета и отворили нових више од 100 радних мјеста у Дому здравља Бијељина", рекао је Максимовић, и додао да је затечено мање од триста, а сада их има преко 400 запослених.

Он је напоменуо да то нису била фиктивна радна мјеста, него мјеста проведена по свим законским процедурама, те да су радници до 10. у мјесецу добијали своје редовне плате.

Максимовић је истакао да је поносан на период рада у Дому здравља и на све оно што је заједно са својим сарадницима остварио у овој здравственој установи, у циљу што бољег лијечења суграђана.

Извор : "Срна"

  
Вијести

Вријеме