Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Дом здравља Бијељина обиљежио Свјетски дан здравља
07.04.2017.
Активностима на градском тргу и испред Дома здравља Бијељина, симболично је обиљежен Свјетски дан здравља.


Превентивним прегледима и дјељењем јабуке као симбола здравља, Дом здравља Бијељина је скренуо пажњу на значај редовних здравствених прегледа и бриге о здрављу.

О значају очувања здравља, прим. др Душко Миловановић, директор Дома здравља Бијељина је рекао: "Данас обиљежавамо 7. април Свјетски дан здравља, као годишњицу оснивања Свјетске здравствене организације. Дом здравља Бијељина се придружио низу организација у свијету које обиљежавају Свјетски дан здравља. Данашње активности имају за циљ да скрену на одређене здравствене проблеме које муче цијело човјечанство. Сваке године Свјетска здравствена организација кандидује једну од тема везану за здравље становништва која је актуелна и ове године тема је депресија. О депресији као друштвеном проблему и нечему што је очигледно јако заступљено, је потребно детаљније разговарати а ми ћемо данас скренути пажњу на тај проблем а посебно на значај превенције, на здрав начин живота, физичку активност, одржавање хигијене и друге ствари које утичу на опште здравље."

"Став Дома здравља Бијељина је да превентивна медицина представља стуб здравља становништва и да је на овој установи обавеза да у локалној заједници подиже свјест о значају превентивних прегледа и редовне посјете љекару а не само када се за то јави проблем, јер здравље мора да се чува а лијечење је увјек тешко, болно, скупо и неизвјесно. Суштина је да мора постојати свјест о здрављу и због тога, Дом здравља Бијељина данашњим активностима промовише и здрав начин исхране, важност физичке активности, да се живи са што мање стреса, да се одвоје битне ствари од небитних и да се фокусирамо на позитивне ствари око себе", рекао је приликом представљања данашњих активности, др Игор Новаковић, замјеник директора Дома здравља Бијељина.

Подршку активностима Дома здравља Бијељина на градском тргу пружио је и Мићо Мићић градоначелник Бијељине: "Човјек када је здрав има стотину жеља а када је болестан само једну, да оздрави. Због тога је битно ставити до знања свима да је здравље најважније. Због свега тога, ми данас подржавамо Дом здравља Бијељина у њиховима активностима које су данас најпрече а то је очување здравља. Настојање Градске управе на очувању здравља је видљиво на сваком кораку а то је помоћ изградњи болнице, изградња секторских амбуланти и здравствена инфраструктура у Бијељини која је далеко испред других градова."

  
Вијести

Вријеме