Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Швајцарска подршка јачању сестринства у БиХ – уручивање сертификата у Дому здравља Бијељина
15.05.2017.
Данас су у Дому здравља Бијељина уручени сертификати за додатних 20 медицинских сестара које су успјешно завршиле обуку из пружања здравствене његе у заједници у склопу Пројекта јачања сестринства у БиХ.

Након обраћања директора Дома здравља др Душка Миловановића, сертификате је уручила др Љиљана Иванчић, помоћница министра здравља и социјалне заштите Републике Српске. О значају сестринства у заједници говорила је др Маја Рачић, шефица Катедре за породичну медицину Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву која је провела едукацију. Главна сестра ДЗ Анкица Стајић-Вујић и Сандра Милошевић, одговорна сестра службе породичне медицине и координаторка пројекта у ДЗ, предочиле су остварене резултате. 

Својим радом медицинске сестре/техничари могу значајно допринијети спречавању компликација и пријевремене смрти код пацијената са хроничним обољењима, побољшању квалитета живота код терминално обољелих, те рјешавању изазова на пољу јавног здравства.

Тиме је завршен наставак активности унапређења сестринства у заједници у ДЗ Бијељина које су започеле још у мају 2015. године и током који је претходно обухваћено 40 медицинских сестара, обезбјеђена стручна помоћ у раду, те донирана опрема у вриједности од 42.716 КМ.

Пројекат ПроСес је успјешно подржао увођење услуга сестринства у заједници и у домовима здравља у Приједору, Тузли и Оџаку, а у току су активности у домовима дзравља Бањалука, Брчко, Мостар, Мостар Стари Град, Томсилавград и Ливно.

ПроСес, који подржава и финансира Влада Швајцарске средствима у износу од 8 милиона КМ, проводи се у цијелој Босни и Херцеговини, у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске и Федералним министарством здравства.

Поред рада на унапређењу услуга здравствене његе у заједници, пројекат се бави и регулативом у области сестринства као и високошколским образовањем медицинских сестара/техничара.

  
Вијести

Вријеме