Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Еуромеланома 2017
02.06.2017.

Дом здравља Бијељина се придружио кампањи " Еуромеланома 2017" организовањем бесплатних превентивних прегледа грађана на градском тргу .

 

Дом здравља Бијељина даје допринос кампањи организовањем бесплатних прегледа становништва, рекао је  директор Дома здравља Бијељина, прим. др Душко Миловановић. Најприје се врши анкетирање грађана а затим прегледи од стране дерматолога и доктора породичне медицине који су едуковани за дермоскопију.

Др Игор Новаковић, замјеник директора Дома здравља Бијељина, рекао је да меланом представља један од најинвазивнијих тумора те је указао  на значај превенције, ране дијагностике  и раног третмана меланома. 

Кампања превенције и раног откривња  меланома проводи се у сарадњи са Удружењем дерматовенеролога Републике Српске и Удружењем доктора породичне медицине. Дерматоскопије ће вршити доктори Службе породичне медицине Дома здравља Бијељина и Дома здравља Угљевик. Циљ је да научимо наше суграђане како да се правилно заштите од ултравиолетног зрачења, те да препознају сумњиве промјене на кожи које захтијевају јављање свом породичном љекару.

  
Вијести

Вријеме