Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Обиљежен Свјетски дан здравља
07.04.2019.
Обиљежавању Свјетског дана здравља, 7. априла, традиционално је свој допринос дао и Дом здравља Бијељина.

Испред ТЦ "Емпориум" грађани су могли да измјере крвни притисак, ниво шећера у крви, ураде антропометријеска мјерења, те добију бесплатан стручни савјет љекара.

 Ове године Свјетски дан здравља обиљежава се под мотом "Универзална покривеност здравственом заштитом". 

"Због тога домови здравља као дио примарне здравствене заштите имају врло важну улогу у очувању здравља", рекао је директор Дома здравља Бијељина, прим. др Душко Миловановић.

"Институционални приступ очувању здравља друштва обавеза је Дома здравља Бијељина, који са својих 55 тимова породичне медицине, 25 секторских амбуланти и око 400 запослених свакодневно брине о здрављу наших суграђана", поручио је др Миловановић.

"Ове године акценат ћемо ставити на здравље народа. Дом здравља Бијељина  дуго покушава, а ове године ће и енергичније дјеловати у правцу Градске управе, а то је да промовишемо бицикл као превозно средство на подручју града Бијељина. Бицикл је традиционално средство превоза у Бијељини, али, нажалост, развојем града и повећањем броја возила бициклисти су поприлично угрожени у саобраћају. 

Такође, ни инфраструктура није адекватна за њих, као што је у неким већим срединама. Ми ћемо се потрудити да изградимо бициклане гдје људи, који дођу у Дом здравља Бијељина, могу оставити бицикл, а тиме ће се смањити могућност крађе бицикла. Апелујем и на друге фирме да ураде исто. Бицикл је добар и за здравље, али и за животну средину", изјавио је замјеник директора Дома здравља Бијељина, др Игор Новаковић.

"Таблета није здравље, она је лијек, а здравље је наш свакодневни живот", додао је др Новаковић.

"Здравље је да, умјесто два тањира хране, поједемо један. Да умјесто пет кафа дневно попијемо једну или ниједну, умјесто тога да попијемо чај. Здравље је да водимо рачуна сваки дан и да га чувамо. Једном, кад га изгубимо, таблете то не могу ријешити", појашњава замјеник директора Дома здравља Бијељина.

"Најчешћа обољења код нас су тзв. масовна незаразна обољења, односно кардио-васкуларна обољења, затим хипертензија, дијабетес, те малигна обољења", истиче др Миловановић.

  
Вијести

Вријеме