Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Прес конференција у Дому здравља Бијељина
13.10.2020.
Према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Бијељина, присутан је благи пораст броја заражених.

 

Директор Дома здравља Бијељина, прим. др Данијела Ђукин, нагласила је да нема пораста броја заражених међу дјецом школског узраста, али је истовремнео апеловала на грађане да буду одговорни и примјењују мјере личне заштите.

„Тренутно је 61 случај активних одраслих и троје дјеце школског узраства, а четверо је изашло из надзора. Под надзором имамо 159 особа", рекла је прим. др Данијела Такође, је подсјетила на активност које је Дом здравља Бијељина спроводи, а ријеч је о бесплатним превентивним прегледима становништва који гравитирају амбулантама ове здравствене установе на 25 различитих локација.

Бесплати прегледи обухватају мјерење шећера, холестерола, притиска и савјетовање породичног љекара, а такође се обављају и гинеколошки прегледи уз обавезно узимање ПАПА налаза. Поред тога врше се и мамографски прегледи како на терену  тако  и у Служби радиолошке и ултразвучне дијагностике у централном објекту.

„13. октобра, превентивни прегледи су у Доњем Драгаљевцу, потом слиједе Суво Поље, Горње Црњелово, Доње Црњелово. Мамографски преглед у Доњем Драгаљевацу  су у четвртак  а радиће се мамографски скрининг женама и са терена Вршана, Магнојевића и Буковице. У суботу у Дому здравља Бијељина у Служби радиолошке и ултразвучне дијагностике обављаће се мамографијама женама са територије града", најавила је др Данијела Ђукин.

„Почетак вакцинације против грипа очекује се половином новембра. Од 01. октобра до 31. децембра траје  регистрација и пререгистрација осигураника. На услузи нашим грађанима је 55 тимова породичне медицине, четири тима педијатара и три гинеколошка тима", рекла је Ђукинова и најавила да од суботе  Дом здравља Бијељина  креће и са примјеном Интегрисаног здравственог информационог система ( ИЗИС-а).

  
Вијести

Вријеме