Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Донација опреме Дому здравља Бијељина
15.10.2020.
У оквиру пројекта „Иновативни приступ одговору на COVID-19 у рањивим заједницама у Босни и Херцеговини“ ког финансира Министарство вањских послова Чешке Републике и CARE International Balkans у сарадњи са НВО Отахарин из Бијељине, Дому здравља Бијељина уручена је опрема за дезинфекцију и деконтаминацију (ДАФ), дезинфекциона средства и заштитна опрема.

 

Шефица Одјељења за развојну сарадњу Амбасаде Чешке Републоике у Босни и Херцеговини Јана Зелингерова рекла је да је Чешка Република одлучила да пружи хуманитарну помоћ најрањивијим заједницама у Босни и Херцеговини.

„Јако сам сретна што је  Чешка Република у прилици да помогне Босни и Херцеговини у заустављању ширења пандемије. Пројекат, у укупној вриједности од 200.000 евра, имплементира се од CARE Чешке Републике и CARE International Balkans. Надамо се да ће уз помоћ ове заштитне опреме домови здравља бити у могућности да дезинфикују простор у коме с налазе и на тај начин спрече ширење пандемије" истакла је Зелингерова.

Чешке апарате за дезинфекцију добило је 10 домова здравља из Бијељине, Вукосавља, Прњавора, Модриче, Високог, Витеза, Травника, Братунца, Рудог и Горажда.
 
Вијести

Вријеме