Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Примјена новог информационог система ИЗИС-а у Дому здравља Бијељина
20.10.2020.
У Дому здравља Бијељина 17.10.2020. године почела је примјена новог Интегрисаног здравственог информационог система - ИЗИС.

 

„Дом здравља Бијељина је прва здравствена установа у Републици Српској која је у потпуности почела са примјеном новог Интегрисаног здравственог информационог система. Препоносна сам на своје запослене који су у веома кратком року, прошли обуку и у потпуности раде у новом информационом систему", рекла је прим. др Данијела Ђукин, директор Дома здравља Бијељина.

ИЗИС је пројекат Фонда здравственог осигурања Републике Српске а имплемантатор пројекта  је фирма MMSCode. Сам пројекат подразумијева успостављање информационог система који треба да омогући ефикасно управљање цјелокупним системом здравствене заштите, те да прикупи и обради здравствене информације из различитих здравствених установа у јединствену базу података.  Поред електронског картона, ИЗИС подразумијева и увођење електронских картица, те електронских упутница и рецепата, односно потпуну дигитализацију здравственог система.

Директор MMSCode, Славко Бојић рекао је да су персонализоване електронске здравствне картице за осигуранике из градова Бијељине, Угљевика и Лопара спремне. Искористио је ову прилику да похвали запослене и менџмент Дома здравља Бијељина који су  за 7 дана прошли иницијалну обуку и почели да у потпуности примјењују нови систем.

  
Вијести

Вријеме