Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Донација специјалног возила и заштитне опреме Дому здравља Бијељина
09.02.2021.
У оквиру Пројекта "Околински прихватљиво управљање постојаним органским загађујућим материјама (POPs) у индустријском и сектору управљања опасним отпадом"

 

који финансира Шведска а  имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP) за Дом здравља  Бијељина осигурано је специјализовано возило за превоз високо ризичног инфективног отпада  (отпада који потиче од пацијената са сумњом и/или обољењем од COVID-19) као и осталог медицинског отпада, те заштитна опрема за раднике, амбалажа за паковање, транспорт и складиштење. Укупна вриједност дониране опреме је 35.748,00 КМ. Специјализoвано, намјенско возило ће олакшати контролу инфекције приликом превоза медицинског отпада из 25 подручних амбуланти које су удаљене од централног објекта (најмања удаљеност је 6 км а највећа 80 км) из којих се довози наведни отпад у централно складиште.

Током пандемије у Дому здравља Бијељина  повећане су  потребе за личном заштитном опремом коју користе запослени који на било који начин долазе у додир са COVID-19 пацијентима.Повећана је такође и продукција  медицинског отпада који настаје  при лијечењу и дијагностици COVID-19  пацијената. Набавком наведене опреме повећана је сигурност радника, смањени су ризици и осигуран је  већи степен  контроле инфекција повезаних са пружањем услуга здравствене заштите унутар установе.

 



 
Вијести

Вријеме