Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Дом здравља Бијељина обиљежио Свјетски дан срца
29.09.2021.
Поводом Свјетског дана срца, Дом здравља Бијељина, организовао је превентивне прегледе грађана, на пункту испред Тржног центра „Емпоријум“.

Овогодишњи Свјетски дан срца, обиљежава се под слоганом „Користи срце за повезивање".

„Дом здравља Бијељина, кроз превентивне прегледе, континуирано прати грађане и врло је значајно рећи да је акценат у примарној здравственој заштити на превенцији, како би се пацијенти  са повишеним факторима ризика благоврмено открили и како би се спријечиле евентуалне компликације", рекла је др Сања Јовић, специјалиста породичне медицине.

„Кардиоваскуларне болести су највећи узрочници смртности у свијету, а међу бројним факторима обољења  су конзумирање дувана и алкохола, изостанак физичке активности, висок крвни притисак, гојазност и слично. Важно је  подићи ниво свијести становништва кроз увођење здравих животних навика, правилном исхраном, физичком активношћи и редовним превентивним пегледима", рекла је Сандра Милошевић, одговорна сестра Одјељења за промоцију здравља и превенцију болести.

Она је нагласила да у Дому здравља Бијељина од марта функционише Одјељења за промоцију здравља и превенцију болести у Служби породичне медицине које се бави позивањем хроничних болесника на бесплатне превентивне  прегледе који укључују мјерење крвног притиска, шећера у крви, холестерола  и слично, а све са циљем превентивног дјеловања и адекватног лијечења. Одјељење је доступно свим пацијентима регистрованим у Служби породичне медицине  Дома здравља Бијељина.

  
Вијести

Вријеме