Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Обиљежен Међународни дан медицинских сестара/техничара
12.05.2022.
Поводом 12. маја Међународног дана медицинских сестара-техничара.

 

 

 

Удружење медицинских сестара-техничара регије Бијељина, Лопаре и Угљевик организовало је превентивне прегледе који су укључивали контролу шећера у крви и мјерење крвног притиска за наше суграђане који су добровољно жељели да се прегледају и преконтролишу своје здравље. Поред прегледа који су обављани испред Дома здравља Бијељина, суграђани су добијали и савјете како да воде рачуна о свом здрављу, као и пропагантни материјал у сврху промоције здравог начина живота.

У циљу наставка обиљежавања Међународног дана медицинских сестара-техничара, 12. маја одржана је и свечана конференција у Брчком на којој су бројни представници здравствених институција имали прилику да се упознају са новим приручницима сестринских оперативних процедура и достигнућа у оквиру десетогодишњег пројекта "Јачање сестринства у Босни и Херцеговини" (ПроСес). На конференцији напоменута је витална улога медицинских сестара-техничара у пружању здравствених услуга.

Факултет здравствених студија Универзитета "Бијељина" заједно са Удружењем медицинских сестара и техничара такође су 13. маја обиљежили Међународног дана медицинских сестара-техничара, тако што су организовали семинар на тему "Нови хоризонти сестринства" . Циљ семинара је био едукација и унапређење знања медицинских сестара-техничара у области здравствене његе, знање, вјештине и значај медицинских сестара/течничара у савременој здравственој заштити.

  
Вијести

Вријеме