Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Дом здравља Бијељина обиљежио Свјетски дан здравља
07.04.2023.

Свјетски дан здравља 7. априлa, Дом здравља Бијељина обиљежио је у TC City Mall Бијељина дијељењем пропагандног материјала и промоцијом HPV вакцине, разговором са суграђанима и подјелом промотивног материјала и летака под слоганом "Здравље за све!".

Испред Дома здравља Бијељина медијима се обратила др Бојана Палексић Докић, начелник Службе породичне медицине, као и др Зоран Василић, шеф Oдјељења породичне медицине у сједишту установе.

"Ове године свјетски дан здравља се поклопио са почетком вакцинације против HPV вируса у нашој установи, тако да смо искористили прилику да упозоримо наше суграђане на опасности које Хумани папилома вирус носи са собом и на предности вакцинације Gardasil вакцином која у великом броју случајева спречава инфекцију HPV вирусом и на тај начин нас штити од развоја карцинома грлића материце, који је код нас нажалост у порасту" навела је др Бојана Палексић Докић, спец. породичне медицине, начелник Службе породичне медицине Дома здравља Бијељина.

"Поред огромног значаја почетка вакцинације против HPV вируса, искористио бих прилику да нагласим и значај редовних општих превентивних прегледа здравих особа, ризичних група, старијих особа и особа са хроничним обољењима што је примарни фокус рада Дома здравља Бијељина, односно превенција настанка и рано откривање обољења у почетним стадијумима" нагласио је др Зоран Василић, спец. породичне медицине, шеф Службе породичне медицине Дома здравља Бијељина.

Овом приликом је указано на важност вакцинације за дјецу од 11 до навршених 15 година и да треба да се искористи могућност коју имају сви млади и бесплатно се вакцинишу ради очувања здравља и још један позив суграђанима, свих животних доба да превентивно брину о свом здрављу и да редовно долазе на превентивне прегледе.

  
Вијести

Вријеме