Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Одржано стручно предавање на тему „Заштитни положаји при раду“ у организацији Удружења медицинских сестара и техничара регије Бијељина, Лопаре и Угљевик
27.04.2023.
У великој сали Дома здравља Бијељина данас је одржано стручно предавање на тему „Заштитни положаји при раду“ у организацији Удружења медицинских сестара и техничара регије Бијељина, Лопаре и Угљевик.

 

„Ово је један у низу догађаја у сусрету Дану медицинских сестара и техничара. Данас смо организовали стручно предавање, а организатор предавања је Удружење медицинских сестара и техничара регије Бијељина. Удружење је основано 1999. године и у склопу савезног Удружења дјелује пет регионалних удружења - Регионално удружење Бијељина, Лопаре, Угљевик, Источно Сарајево, Удружење медицинских сестара и техничара Требиње, Регионално удружење Фоча и Регионално удружење Добој. Основни циљ дјеловања је постизање већих компетенција, као и статусна права медицинских сестара и техничара на нивоу РС", рекла је предсједник Савезног Удружења медицинских сестара и техничара Републике Српске Татјана Перић.

„Посао медицинске сестре је веома захтјеван и одговоран. Треба много знања, труда и воље да бисте били медицинска сестра, што се народски каже - „како треба". У овом послу се суочавамо са многим изазовима и проблемима. Добра медицинска сестра може да „изађе на крај" са свим тм проблемима. Присуствујемо разним едукацијама, много чланова нашег Удружења пише радове, иде на симпозијуме, размјењују искуства и све то итекако значи у нашем раду", рекла је предсједник Удружења медицинских сестара и техничара регије Бијељина, Лопаре и Угљевик Гордана Гаврић.

Виши физиотерапеути Јелена Убипариповић и Валентина Столица, као аутори, данас су одржале предавање. Скуп се организује поводом Међународног дана сестринства.

  
Вијести

Вријеме