Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Дом здравља Бијељина је организовао састанак поводом укључења у процес пилотирања Књиге професионалних компетенција у области здравствене његе
14.06.2024.
Дом здравља у Бијељини данас је био домаћин састанка на којем је договорено да се укључи у процес пилотирања Књиге професионалних компетенција у области здравствене његе.

 

Представница Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске Мирјана Јанковић, помоћник директора за сестринство на УКЦ-у Републике Српске Слађана Врањеш, као и представник Пројекта јачања сестринства у БиХ Елдин Фишековић са директорицом Дома здравља Бијељина Данијелом Ђукин договорили су да ће се у наредном периоду измијенити систематизација радних мјеста и описа послова медицинских сестара техничара запослених у овој установи.

Примјер добре праксе и искуства у процесу пилотирања Књиге професионалних компетенција у области здравствене његе представио је Иван Савичић, главни техничар Дома здравља Челинац, установе које је поред ЈЗУ Болнице „Свети Врачеви" у Бијељини прошла кроз овај процес.

Дан раније, сличан састанак организован је и са руководством Дома здравља Зворник, који ће се такође прикључити процесу пилотирања Књиге професионалних компетенција у области здравствене његе. Дом здравља Зворник и Дом здравља Бијељина показали су висок степен разумијевања и вољу за унапређење сестринске професије.

  
Вијести

Вријеме