Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
ОБАВЈЕШТЕЊЕ
08.07.2024.
Обавјештење

Поштовани корисници здравствених услуга у Дому здравља Бијељина, обавјештавамо вас да су од 01.07.2024. године ступиле на снагу нове измјене приликом индектификације пацијената у Интегрисаном здравственом информационом систему (ИЗИС).

У складу са законским надлежностима и инструкцијама Фонда здравственог осигурања Републике Српске, све здравствене установе, као и Дом здравља Бијељина од сада ће утврђивати идентитет пацијента искључиво по броју Здравствене електронске картице осигураника (провлачењем картице или уношењем броја картице), а не више по ЈМБГ-у или по имену и презимену пацијента.

Пацијенти којима је потребна медицинска документација (здравствени или вакцинални картон) при подношењу захтјева поред личне карте потребно је да имају и Здравствену електронску картицу.

Од оваквог начина идентификације пацијената изузетак ће бити Служба хитне медицинске помоћи због пријема и хитног збрињавања обољелих и повријеђених пацијената.

Пацијенти који немају картицу или су је изгубили, Фонд здравственог осигурања Републике Српске омогућио је да ти пацијенти поднесу захтјев у њиховим просторијама при чему ће добити привремени кориснички број.

Пацијенти који су из иностранства, претрага ће и даље бити омогућена по индентификационом броју (број који је по структури као ЈМБГ, али почиње са бројем 4 и већим). Претрага по ЈМБГ неће бити омогућена, моћи ће да се врши искључиво за бројеве који почињу са 4 или већим бројем од 4.


Аутор текста: Бранислава Вујић
Стручни сарадник за опште послове


  
Вијести

Вријеме