Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Новоотворени Едукативни центар Дома здравља домаћин треће сесије едукације ТПМ од 17 -20 маја
17.05.2010.
Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске наставља са имплементацијом „Пројекат јачања здравственог сектора“на нашој регији. Задатак пројекта је унапређење квали-тета и побољшање ефикасности и ефективности здравственог система на цијелом територију Републике Српске.

 

Важан сегмент у оквиру ПЗЗ је увођење и унапређење менаџерских вјештина у тимовима породичне медицине. Едукација тимова се врши петодневним семинарима који су цјелодневни у овиру једне радне недеље. За предаваче је министарство ангажовало еминентне стручњаке из цијеле Републике Српске који у свом раду успјешно имплементирају модел породичне медцине и експерте из министарства за одређене области.Полазници добијају штампани и  едукативни материјал у електронској форми а приликом предавања и вјежби се користе савремена аудио-визуелна средства која су сада  дошла до пуног изражаја у идеалним условима које пружа новоотворени Едукативни центар Дома  здравља у Бијељини.

   У изванредно опремљеној сали са преко 100 мјеста први пута је омогућен и рад у групама, роле-плаy и сви остали облици савременог учења одраслих као било гдје у свијету. Добијањем овог простора а богат  младим и перспективним кадровима Дом здравља Бијељина стиче услове да се бави наставом и научно истраживачким радом у сарадњи са мед.факултетима у Бања Луци и Фочи.

   Предвиђено је да обуку из менаџмента промјена прођу сви ТПМ који након успјешно савладаног семинара добијају и цертификате од стране Коморе доктора медицине.Семинар похађа нова група од седам ТПМ из Дома здравља Бијељина у периоду од 17 до 21 маја ове године. Утисци претходних група су истовјетни ,напоран рад током цијеле недеље их је обогатио новим знањима и вјештинама које ће им бити неопходне у будућем раду.

   О даљим активностима у оквиру овог пројекта и активностима ЦПД-ија у нашем Едукативном центру редовно ћемо Вас обавјештавати на страницама нашег и вашег сајта. 
Вијести

Вријеме