Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Нова предавања у јесењем циклусу ЦПД-ија
20.12.2009.
Како је и најављено послије љетне паузе наставља се јесењи циклус предавања у оквиру пројекта CPD( Continuing professional development) који Центар за континуирану медицинску едукацију реализује у сарадњи са Фами Фондацијом.

У предаваоници центра су одржана два занимљива предавања за сестре. Прво је као тему имало “Пацијент у старијем животном добу“ а ову веома захтјевну тему је изврсно представила сестра-едукатор Татјана Зубац. Из јако широке материје је издвојила оно што је суштинско и важно за практични рад и посебан нагласак ставила на antiaging(antiejdžing) - познату појаву под новим термином дискриминацију старијих.

 Виша медицинска сестра и студент (Висока здравствена школа) Драгана Бошњак, такође едукатор за положеним ТОТ-ијем  је имала исто тежак задатак да пренесе нешто ново о послу који се код нас свакодневно ради“ Улога мед.сестре у тиму породичне медицине“.

   Још од Флоренс Најтингејл, родоначелнице сестринске професије пред медицинску сестру се постављају све тежи и одговорнији задаци. Посебно то долази до изражаја у породичној медицини гдје се губи некада хијерахијски однос а тежи партнерству између љекара и сестре, све за добробит наших пацијената.Због тога је неопходна и даље школовање и надоградња постојећег знања, јер се пред сестру у тиму породичне медицине постављају сваки дан нови захтјеви.

  И ова два предавања су на прави начин попунила још два мјеста у сложеном мозаику знања и вјештина који се очекују од здравствених радника у савременој медицини данас. Слиједе нова предавања у октобру о чему ћете бити обавијештени на страницама нашег сајта.



 
Вијести

Вријеме