Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
ИНФОРМАЦИЈЕ У ВЕЗИ СА МОГУЋНОШЋУ ОБАВЉАЊА РЕНДГЕНСКИХ СНИМАЊА
02.02.2012.
Снимање плућа и преглед љекара специјалисте пнеумофтизиолога се врше без заказивања сваког радног дана од 7 до 9.30 часова. Пожељно је књижицу и упутницу предати на шалтер рано ујутру због ограниченог броја пацијената које љекар може прегледати у току дана. Сваког дана се уради по 25-30 снимака плућа и сваки пацијент буде прегледан од стране пнеумофтизиолога.

Снимања коштано-зглобног система се обављају од 10 часова. Снимања костију, зглобова, ортопантомографска снимања и нативни снимци уринарног тракта се заказују, с тим што је за нативни снимак уринарног тракта потребна припрема о којој се пацијент обавјештава приликом заказивања. За пацијенте који су регистровани у неку од секторских амбуланти породичне медицине снимања заказује сестра из тима породичне медицине. Ниједно снимање се не може обавити без упутнице љекара.

Без заказивања се примају пацијенти са свјежим повредама, пацијенти упућени од стране Службе хитне помоћи и тешко обољели.

Мамографија (снимање дојки) могуће је обавити сваког петка уз претходно заказивање на шалтеру службе или на телефон 201-349. Снимање се обавља на мобилном мамографу у кругу Дома здравља Бијељина. Апарат је савремен, обезбјеђује максималан квалитет снимка што је изузетно важно за љекара који очитава снимак јер је ово једна од најделикатнијих радиолшоких дијагностичких метода. Налаз се добија одмах по обављеном снимању. Цијена мамографије износи 40КМ, без обзира на вид осигурања.

Остеодензитометрија (одређивање густине костију) се може обавити са или без љекарске упутнице. Мјери се густина костију у предјелу лумбалне кичме и кука. За преглед није потребна припрема и иако се ради о врсти рендгенског снимања ради се о занемарљивим дозама зрачења и није штетно за здравље. Цијна мјерења густине костију износи 40КМ, без обзира на вид осигурања.

Снимање зуба могуће је обавити у служби Превентивне дјечије и опште стоматологије. 

Систем заказивања је неопходан због огромног броја пацијената који нам се свакодневно јављају. Улажемо максималан напор да вријеме чекања на рендгенска снимања буде што краће.

Молимо пацијенте да се придржавају заказаних термина, те молимо за разумијевањ уколико дамо предност хитним, тешким и повријеђеним пацијентима. 
Вијести

Вријеме