Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Мобилни мамограф у Лопарама
04.05.2009.
Мобилни мамограф Дома здравља Бијељина се од данас налази у Лопарама тако да ће женама ове општине први пут бити доступна ова специфична дијагностичка процедура, надомак њихових домова. Управо у оваквим срединама се види права вриједност апарата, јединственог у Републици Српској и БиХ.

Похваливши енергију коју челници Општине Лопаре улажу како ова општина више не би била у категорији неразвијених, директор Дома здравља Бијељина Mr sci.med. dr Златко Максимовић је изјавио:

- Мени је драго да се овдје види велики напредак последњих мјесеци и драго ми је да најприје овдје „гостује“ мобилни мамограф Дома здравља Бијељина. Рак дојке је најчешћи рак код жена, на то не можемо да утичемо, али можемо да правовременим откривањем знатно повећамо проценат излјечења. Мамографија је најбољи начин за рано откривање рака дојке. Кад смо се одлучили за набавку овог мобилног апарата, прије свега смо мислили на оне који не живе у близини већих центара гдје им је доступна ова дијагностичка процедура. Таква је ситуација у Лопарама, одакле су жене морале прећи велику раздаљину да би дошле до најближег мамографа. Сада смо ми дошли код вас и остаћемо ту све док за то буде било потребе. Не знам да ли треба да напомињем да ово није једнократна акција и да ћемо доћи да радимо редовне контролне прегледе, ако не и раније. На крају, волим да кажем да ми у Дому здравља Бијељина здравље схватамо озбиљно, а уз вашу сарадњу живјећемо у много здравијем друштву.

 

Начелник Општине Лопаре, Радо Савић се захвалио директору Дома здравља Бијељина што је омогућио мамографске прегледе за жене из Лопара и додао:

 

-Нажалост, број обољелих од рака дојке је у порасту и само превентивним прегледима могуће је утицати на позитиван исход лијечења. Велики одзив жена  нам даје наду да људи полако почињу да схватају значај очувања здравља. 
Вијести

Вријеме