Дом здравља Бијељина, Српске Војске 53 +387 55 415 111
Добродошли   на званичну презентацију Дома здравља Бијељина
Претрага:   
  
Свјетски дан менталног здравља
10.10.2012.

Од 1992. године Свјетска здравствена организација и свјетска федерација за ментално здравље сваког 10. октобра обиљежавају Дан менталног здравља.

 Активности су усмјерене за унапређење заштите менталног здравља, а сваке године се издвоји посебна тема из ове области. Ове године је то ДЕПРЕСИЈА – депресивни поремећаји (“Сва лица депресије”). Сматра се да је депресија међу водећим болестима данашњице и да ће до 2030. године бити водећи проблем здравља. Реформа заштите менталног здравља у БиХ је почела 1996. године, гдје се брига за ментално здравље преноси на заједницу и даје се посебан значај заштити менталног здравља у примарној здравственој заштити. Ради се на унапређењу лијечења менталних поремећаја, као и на активностима превенције болести и промоције менталног здравља.

Центар за ментално здравље Дома здравља Бијељина ове године свјетски дан металног здравља обиљежава активностима у самом Центру за ментално здравље. Заједно са корисницима наших услуга направили смо изложбу радова учесника окупационио-радне терапије и упутили позив најближим сарадницима да посјете исту. Припремили смо брошуре са информацијама о појединим аспектима из области менталног здравља намјењене посјетиоцима ЦМЗ.

Укључени су и медији да пропрате све наше активности.

  
Вијести

Вријеме